- Autor: Merula
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
z fazolky zelené krájené | 350 |
Česnek | 6 |
Máslo čerstvé | 6 |
Dochucovadla:
sůl, tymián
Energetická hodnota celkem: 747 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 374 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozmražené fazolky dáme na pánev s rozehřátým máslem, osolíme a přidáme tymián (čerstvý je pochopitelně lepší). Mícháme asi pět minut, event. přilijeme něco vody, aby se to nepřismahalo. Potom přiklopíme a necháme dusít asi dvě, tři minuty. Mezitím si připravíme dva tři stroužky česneku, sundáme poklici a česnek na fazolky prolisujeme. Ještě chvíli mícháme, aby se česnek s fazolkami rovnoměrně promísil. Sundáme z ohně a můžeme servírovat. Je to vhodné jako příloha, anebo jako hlavní jídlo - v tom případě si dávám obě porce najednou. Můžeme si udělat i směs se sýrem, já mám ráda Nivu, nemusí jí být moc, ale i tak fazolky krásně dochutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.